BETTELD IN BEWEGING

De Betteld is in 1972 gestart door Bertus en Annie Hobelman in het Achterhoekse Zelhem. De toenmalige boerderij werd toen uitgebreid met een kampeerveld. In de loop der jaren werd de camping steeds groter en verdween de boerderij. De boerenschuren werden nog wel gebruikt als kantine, receptie en kampwinkel.

De Betteld heeft vanaf het begin een christelijke identiteit. Dit is nog steeds kenmerkend voor de Betteld Groep. De kleine camping in Zelhem is uitgegroeid tot een vakantiepark en conferentiecentrum met ruim 400 eenheden en een evenementenhal met een capaciteit van 2.000 mensen. Intussen weten het hele jaar door vakantiegasten, conferentie organisatoren en deelnemers de Betteld te vinden.

Sinds 2012 opereert de Betteld ook vanuit Amerongen. Hiermee is de Betteld Groep geboren In dat jaar is er een rustieke groepsaccommodatie op de Utrechtse Heuvelrug aangetrokken. In 2013 kwam daar de camping Betteld Cadzand bij. Met als doel om deze boerencamping een totale make-over te geven, zodat het weer helemaal voldoet aan de eisen van nu. Sinds 2014 is de exploitatie van conferentiecentrum Het Brandpunt in Doorn, gelegen op landgoed Schoonoord, overgenomen.

En zo beweegt de organisatie van de Betteld zich in verschillende markten, van vakanties en groepsaccommodaties tot conferenties met volledige catering.